Hudterapeuten - Mikkel Støve

Planteallergi

· 812 ord · om 4 minutter

Jeg har nævnt det før, men nu uddyber jeg emnet for at mindske forvirringen på området.

Et ayurvedisk ordsprog siger: ”Du kan være allergiske for alting, selv for sol og vand,.

Ayurveda er en gammel behandlingsform indenfor naturlig, holistisk medicin og helbredelse, og betyder viden om livet.

Selvom vi kan være allergiske eller særligt sensitive for disse to meget vigtige elementer, er de stadig byggesten til vores eksistens – og vi kan ikke undvære dem.

Solen kan vi tåle i visse mængder. Er vi mørke i huden, kan vi tåle mere, er vi lyse i huden, kan vi tåle mindre – og det giver jo også god mening i forhold til, hvordan vores hudfarve ændre sig fra verdensdel til verdensdel. Det sker dog, at vi der er lysere i huden, har en tildens til at opholde os i solen i længere tid end vores hud egentlig kan tåle, og det giver skader på vores hudceller, som fører til forbrænding, sensitivitet, og i værste tilfælde kræft.

Vi har nu tilgang til rindende vand i store dele af verdenen, og det giver anledning til at bruge vand i store mængder – I brusebadet, badekaret, poolen, vandhanen m.v... Vores hud bliver udsat for store mængder vand (og kemikalier; SLS (Sæbe)) på dagligt basis, hvilket affedter, og gør den sensitiv med tiden.

Det samme gælder med alt andet, vi har tilgang til. Overdriver vi brugen, kan det give konsekvenser. Spiser vi f.eks. for meget sukker, har vi større risiko for diabetes, og spiser vi for meget fedt, har vi større risiko for blodpropper.

Alt andet er også hudpleje – overdriver vi brugen kan det give konsekvenser. Det er derfor vigtigt, at man ikke eksperimenterer med rene æteriske olier, eller andre urter som, man ikke har kendskab til at bruge.

Vi ved jo at en frisk brandnælde gør ondt ved kontant på huden, og det er nok også grunden til, at vi ikke smører os ind i den morgen og aften – Men har vi kendskabet til den, ved vi, at i de rette mængder kan den bruges som et ekstrakt sammen med andre planter og olier til at rense huden. Dette gælder alle planter, frugter og blomster, som naturen har givet til os. Har vi kendskabet, kan vi bruge dem, har vi ikke, kan vi få gener.

I dag er mange planter, frugter og blomster udstillet som allergiprovokerende syndere. Heriblandt er Lime, Citron, Kanel, Jasmin, Pebermynte og mange flere... men det hele handler om mængden og brugen! Er doseringen og brugen korrent har naturen mange gavnlige effekter på kroppen, både udvortes som indvortes.

Hoppikrates sagde: ,,Lad din medicin være din mad, og lad din mad være din medicin. Og det kommer tilbage til dages STORE men naturlige syndere. Vi har dem mistænkt for at give allergi, men forskningen har endnu ikke taget forbehold for alle de gavnlige egenskaber disse planter, blade, frugter, blomster mf. har, i en korrekt mængde.

Puraveda Organics som er produkterne jeg bruger og forhandler i klinikken, anvender naturen på økologiskvis, i afstemte mængder, som i en helhed udgør en ratio, der ikke skader eller ”bør” give allergi, men kun forbedre og gavne din huds sundhed. ”Bør er forbeholdt risikoen for kontaktallergi - selv for sol og vand”.

Det betyder at langt de fleste personer ikke vil opleve nogen allergisk reaktion, med forbehold for de FÅ, der har udviklet allergi overfor naturlige ingredienser, som normalt er harmløse kroppen og huden. (Denne type allergi, kan være udviklet af syntetiske ingredienser, som vi har udsat vores krop og hjem for i flere årtier).

I forbrugerrådet TÆNK's undersøgelser (ABC kolbe systemet), bliver produkterne undersøgt på 5 områder. De fem områder bliver hver anmærket med et A, B eller C. Får produktet f.eks. 4 A-mærkninger og en B-mærkning, er produktet et B produktet.

Du kan læse om testen her: http://kemi.taenk.dk/bliv-klog...

Overordnet set giver det et overskueligt perspektiv, men perspektivet tager desværre ikke hensyn til blandingsforholdet, altså ingrediensernes ratio i produkterne.

Som tidligere nævnt ”Er doseringen og brugen korrekt, har naturen mange gavnlige effekter på kroppen, både udvortes som indvortes.

Uanset perspektivet, så kan jeg med stor GLÆDE præsentere PuraVeda Organics i Kemiluppen med hele 66 A-kolber og blot 14 B-kolber ud af 80! De 14 B-kolber repræsenterer: Lavendel, Jasmin, Appelsin, Ylang Ylang, Rose, Lime, Geranium & Zink oxide uden forbehold for deres gavnlige effekter.

Med det sagt, så er min overbevisning, at vi har fået naturen for at kunne bruge den på økologiskvis.

Venligst, Mikkel Støve

- @PuravedaOrganics: ”Det er vores mission og mål at levere overbevisende evidens at botaniske økologiske ingredienser kombineret i en korrekt koncentration er byggesten for naturlige produkter, som ikke kun er det mest sunde valg for dig og din familie (og Jorden), men også det mest effektive valg! Faktisk viser moderne videnskab os på dagligt basis, at nogle af de mest potente medicinske og kraftfulde helende komponenter allerede er skabt af Moder Jord!”