Hudterapeuten - Ren Økologi

Frie radikaler & antioxidanter

· 227 ord · ca. et minut

Vidste du at polyfenoler er antioxidanter som bidrager til farven, smagen og især duften af vores råvarer?

Antioxidanter er en laaaang række stoffer, som kan bremse de frie radikalers reaktioner med os og vores hud.

Frie radikaler er ustabile molekyler som mangler et elektron, hvorfor de meget gerne vil koble sig på os, for at få det manglende elektron og blive stabile igen. Deres stabilitet ødelægger (oxiderer) det det stof, hvorfra de tager elektronen - På den måde kan de skabe ravage, som kan forårsage oxidativ stress i cellerne, herunder; celleforandringer (I værste tilfælde kræft) og cellenedbrydning (Ældning).

Man får antioxidanter fra naturlige ingredienser! De som er rige på C-vitamin, E-vitamin, betakaroten (PRO Vitamin A) og polyfenoler virker bedst, da stofferne synergetisk samarbejder mod oxidering. Antioxidanter dannes også automatisk i kroppen og begge typer spiller en vigtig rolle i vores eksistens.

Antioxidanter er derfor vigtige molekyler, som kan bremse de frie radikalers hærgen i vores krop og på vores hud - De står nemlig forrest i kamp for at beskytte andre vigtige stoffer og processer. Antioxidanterne er designet til at kunne frigive et elektron uden at skade kroppen besynderligt (Langsommere ældning).

Frie radikaler findes i tobaksrøg, forurenet luft, ved stråling, i visse opløsningsmidler og diverse syntetiske stoffer med flere...

Naturlige antioxidanter vægter en stor rolle i klinikkens koncept, hvorfor der kun føres økologiske linier med rene ingredienser.