Hudterapeuten - Mikkel Støve

Den store forskel på hudpleje

· 1663 ord · om 8 minutter

Den store forskel på hudpleje kan være svær at gennemskue, da du kan få et utal af produkter mod alle hudsymptomer og lidelser.

Hæmoride cremer, akne cremer, rynkecremer - herunder den fra supermarkedet, den fra stormagasinet, den du har hørt om, den fra helsekosten og den fra specialvarer forretningen - kan alle afhjælpe dine problemer... siger de.

Et stykke hen af vejen er det også korrekt, men ingredienserne som bliver brugt til at producere disse produkter fortæller overvejende en anden historie - også mellem linierne!

Derfor er det vigtigt at du kender dine plejeprodukters ingredienser samt deres dyrkning og oprindelse. Moderne studier viser at kommercielle ingredienser (ikke økologiske), er mindre næringsrige grundet dyrkningen med sprøjtegifte og kunstgødning, og har konkluderet at syntetiske derivater er er sværere for huden at genkende og omdanne til brugbare komponenter kontra organiske derivater fra naturlige kilder. Det betyder at det mest effektive og sunde valg er økologisk.

Økologi kan desværre være mange ting, når det omhandler hudpleje og kosmetik. Lovgivningen tillader nemlig produkter som økologiske, så længe de indeholder minimum 10% økologi, hvilket giver mulighed for grønvaskning, som leder til forbrugerforvirring. Derudover kan økologiske produkter være certificeret med et udtal af mærkninger, som i de fleste tilfælde ikke stiller forbrugeren bedre end den faktiske lovgivning.

Typisk er formelen for hudpleje: Vand, olie, emulgering, konservering, kemiskeforbindelser og fyldstoffer.

Puraveda Organics er et rent alternativ, da de består af ”atypiske” formler, som er bedre for din hud og helbred.

  • IKKE tilsat vand
  • ALLE ingredienser er økologiske
  • ALLE ingredienser har bevist effekt i morderne videnskabelige undersøgelser
  • INGEN alkohol - herunder fedtalkoholer.
  • INGEN raffinerede bæreolier
  • INGEN KUNSTIGE; ingredienser, kemiskeforbindelser eller fyldstoffer (parfumer, farver, silikoner, GMO'er, konserveringer eller antioxidanter: vitaminer, syrer, peptier mf.)
  • HÅNDLAVET i bæredygtig og genanvendelig emballage med miljøvenlig etiket.

____

>VAND< Faktum er, at din hud ikke kan absorbere vand, da den danner såkaldte keratinocytter, som udskiller fedtstoffer i vores yderste hudlag. Disse fedtstoffer laver en barriere, der er uigennemtrængelig for vand.

Desværre er vand hyppigt og generøst brugt som først nævnte ingrediens i mange hudplejeprodukter. Jeg formoder, at vand på flaske giver en god profit, og dette er årsagen til dets brug i hudpleje. Hudpleje produkter bør i stedet for vand indeholde Aloe vera, som nærer og fugter din hud. Dog er det markant dyrere at benytte Aloe vera i en produktion end vand.

Har du tjekket dine hudplejeprodukter for vand? Vand kan også hedde: AQUA; DEIONIZED WATER; DISTILLED WATER; ONSEN-SUI; PURIFIED WATER; DIHYDROGEN OXIDE; DISTILLED WATER

>OLIE<

Olie i hudplejeprodukter er et godt udgangspunkt, da det fugter og beskytter huden, men desværre ser jeg ofte, at det er mineralolie som bliver brugt i stedet for vegetabilsk olie. Mineral olie er også kendt som petroleum, som er en almindelig ingrediens, der hyppigt bliver anvendt i mange kosmetiske produkter, selvom det mange gange bliver involveret i studier, som viser, at det er kræftfremkaldende, og ophober sig i kroppen – lidt ligesom pesticider... Alligevel forsætter producenterne med at benytte mineral olie i deres produkter. Jeg formoder igen, at grunden omhandler profit, da det er det billigste anti-comedogne alternativ til at fastholde fugt i huden og beskytte den.

Hudpleje produkter bør i stedet indeholde anti-comedogne frø og kerne olier eller plante smør, så som hampeolie, solsikkeolie, tidselolie og shesmør , som udover at fugte og bestykke din hud, også giver dig utallige andre kosmeceutiske fordele, grundet deres indhold af vitaminer, mineraler, antioxidanter, fytokemikalier o.l. Dog er disse markant dyrere at udvinde og benytte i en produktion end mineral olie. Har du tjekket dine hudplejeprodukter for mineralolie?

Mineral olie kan også hedde: DEBASE; HEAVY MINERAL OIL; LIGHT MINERAL OIL; LIQUID PARAFFIN; LIQUID PETROLATUM; PARAFFIN OIL; PARAFFIN OILS; PARAFFINUM LIQUIDUM; PETROLEUM WHITE MINERAL OIL; PETROLATUM OIL; WHITE MINERAL OIL, PETROLEUM

>EMULGERING<

Langkædede fedtalkoholer som Cetyl Alcohol og Stearyl Alcohol bliver typisk brugt, som en fugtgivende emulgator i kosmetiske produkter, da de er godkendt, som såkaldte ”sikre” ingredienser. Jeg formoder at produktions prisen igen spiller en stor faktor, da det er billigere at bruge end narlige emulgatorer såsom guar og arabisk gummi.

De fleste langkædede fedtalkoholer i ”økologiske” produkter er dog udvundet fra naturen, men kan også være udvundet fra petroleum eller lavet som et syntetisk derivat. Når alkoholen udvindes, vil den ikke længe have de mange oprindelige fordele som planten har, da alt næring; vitaminer, mineraler, fytokemikalier o.l fjernes.

Hudplejeprodukter bør i stedet indeholde voks, bivoks, plantesmør og plantegummi som fra naturens side indeholder langkædede fedtalkoholer, som giver fugt til -og beskytter huden, mens de emulgerer produktet. Dog er disse markant dyrere at benytte i en produktion end fedtalkoholer. Indeholder nogle af dine hudprodukter langkædede fedtalkoholer? - Som tommelfingerregel kan du kigge efter ingredienser der ender på ”OL”...

Cetyl Alcohol kan hedde: 1-HEXADECANOL; CETANOL; HEXADECAN-1-OL; N-HEXADECYL ALCOHOL; PALMITYL ALCOHOL; ADOL; ADOL 52; ADOL 520; ADOL 54; ALCOHOL C-16; ATALCO C

Stearyl Alcohol kan hedde: 1-OCTADECANOL; OCTADECAN-1-OL; ADOL 68; ALFOL 18; ATALCO S; CO-1895; CO-1897; CRODACOL-S; DECYL OCTYL ALCOHOL; DYTOL E-46; LOROL 28

>KONSERVERING<

Konservering er en almindeligt kundskab, og kan gøres på flere forskellige måder. Vi kan pasteurisere, varme konservere, sylte, syrne, søde, salte, tørre, ryge og fermentere, men den letteste og billigste måde at konservere på, er at tilsætte syntetisk kemi - Et velkendt eksempel er *natriumbenzoat ”E211” (Atamon).

Konservering gælder også for kosmetik, og kan have 100vis af navne. De er nødvendig i alt der ikke er 100% olie, som indeholder vand, eller er i kontakt med luft. Nogle gange indeholder kosmetiske produkter flere end et konserveringsmiddel.

Kemiluppen har skrevet en artikel, der behandler de konserveringsmidler, som er anset for at være de mest problematiske. Du kan læse Kemiluppens artikel her: https://kemi.taenk.dk/bliv-groennere/5-konserveringsmidler-du-kan-gaa-udenom

Ifølge kemiluppen er de mest problematiske konserveringsmidler: MI, MCI, DMDM Hydantoin, Diazolidinyl urea, Parabener, triclosan og benzyl alcohol.

Hudpleje produkter som kommer i kontakt med ilt bør i stedet for syntetisk konservering indeholde naturlig konservering i form af olier, urter eller organiske konserverende derivater. Dog er det markant dyrere at lave et organisk derivat frem for et syntetisk.

Hvilken type konservering indeholder dine kosmetiske produkter?

*natriumbenzoat er en naturligt komponent i nogle bær og planter, men laves som et syntetisk derivat. Denne syntetiske komponent er associeret med kræft, når det kommer i kontakt med Vitamin C og E. Det er forbudt ved lov, at anvende mere end 0,1% i sit færdige produkt (Så pas på når du laver havtorn-appelsinmarmelade eller henkogte tomater) >FYLDSTOFFER<

>FYLDSTOFFER<

Hudpleje som ”vi kender det” inderholder fyldstoffer...

Alt hvad der ikke gavner din hud er et fyldstof, og er unødvendig i hudpleje. Alligevel findes de i mange former for personlig pleje, da de er med til at få produktet til at ”virke bedre” eller ”dufte bedre”. Silikone er et af dem - Det ligger sig som et lag ovenpå huden som føles glat, blød og silkeagtig. Det højner derfor kvaliteten af produktet idet det ”virker bedre”. Desværre giver det samtidig en nedsat iltoptagelse i huden, som medfører en ringere cellefornyelse og cellelevetid, hvilket i den sidste ende giver en hurtigere forældet hud.

Silikone kan også hedde: DIMETHICONE; DIMETHICONE COPOLYOL; DIMETHYL SILICONE; HIGHLY POLYMERIZED METHYL POLYSILOXANE; METHYL POLYSILOXANE; SILICONE L-45; DC 1664; DIMETHICONE 350; DIMETICONE; DOW CORNING 1664; MIRASIL DM 20; VISCASIL 5M

Syntetisk parfume er også et fyldstof, som er beregnet til at stimulere sanserne i en positiv retning og kamuflere dårlig lugt - Du har måske hørt om cremer med kaviar eller torskelevertran, som er gode mod rynker grundet dets høje indhold a Vitamin A, men tænkt over hvordan varm eller rådden fisk lugter... Parfume skjuler dette i hudpleje....!

Konventionelle produkter uden parfume lugter også. Måske lidt af ”laboratorium” (Prøv at dufte til parfumefri produkter – De ”dufter” også). Syntetisk parfume er kendt for at kunne fremkalde kræft, skade immunsystemet og skade miljøet.

Parfume kan også hedde: AROMA; PARFUM; FRAGRANCE...

Duft eller parfume bruges i mange sammenhænge indenfor hudpleje, og kan have et utal af navne som er umulige at gennemskue - selv for den trænede næse eller det trænede øje (Ingrediensen: LILIAL; kan være et eksempel på dette...)

Indeholder nogle af dine produkter silikone eller (skjult) parfume?

<KEMISKEFORBINDELSER<

Hudpleje er en stor kemisk forbindelse, og derfor er det vigtigt at forbindelserne harmonere. Dette gælder både i flasken/krukken og på huden set i et videnskabeligt (Science) lys.

Produkterne jeg benytter i klinikken er udeover 100% økologiske også effektive fordi de harmonere videnskabeligt- Den prisvindende serum >Bio Science Complex II< har ikke fået sit navn og Award uden grund. Det er en harmoni af bio & organisk kemi lavet udelukkende på 100% økologiske ingredienser og derivater.

En kemisk forbindelse er et kemisk stof, der består af flere forskellige typer atomer, der er bundet til hinanden af kemiske bindinger. De simpleste kemiske forbindelser er to-atomige molekyler som f.eks. CO. Mere komplekse forbindelser møder man for eksempel indenfor den organiske kemi og biokemien, hvor for eksempel proteiner og DNA er meget store molekyler, som kan indeholde millioner af atomer.

Biokemi (fra græsk βίος, bios, "liv", samt egyptisk kēme, "jord") er læren om kemiske processer i levende organismer Indenfor biologi er en organisme (fra græsk ὄργανον, organon, "instrument") ethvert vedvarende levende system – såsom dyr, svampe, mikroorganismer eller planter.

Organisk kemi er den gren af kemi der beskæftiger sig med molekyler der indeholder kulstof, såkaldte organiske forbindelser. Denne gren af kemien kaldes organisk, fordi man tidligere troede, at de organiske stoffer kun kunne dannes af levende organismer og ikke syntetisk i et laboratorium.

Et vitamin er en organisk forbindelse som kroppen og huden kræver. Vitaminer klassificeres ved deres biologiske og kemiske aktivitet og IKKE deres STRUKTUR. De kan udvindes fra planter og andre naturlige fødevarer (Økologisk derivat), men også laves syntetisk på laboratorium (Syntetisk derivat).

>FORSKELLEN<

PuraVeda Organics er brygget på den økologiske og vilde natur med ingredienser med ingredienser der igennem moderne videnskabelige studier har beviste positive egenskaber. Ingredienserne bliver rationeret efter de videnskabelige principper, for at give dig en ekstrem effektiv hudpleje og antiage serie, der skaber resultater. Det betyder, at du kan behandle din hud effektivt med god samvittighed – uden syntetisk kemi.

Venligst, Mikkel Støve